6.09.2011

Macaristan Yolu

Temmuz ayi basinda, Agustos icinde Sziget Festivali'nde Gogol Bordello'yu dinlemek ve biraz da kafa dagitmak icin arkadaslarla (Sinan Vural, Faik Baydar ve Murat Yallikurt) Macaristan'a Budapeste'ye gitme karari aldik.


Hemen ardindan ucak biletini hizlica ayarladim tabi..

Oncelikle wizzair'dan ucak biletlerimizi aldik. (adam basi gidis-donus 40€)

Ancak nasil bir sans varsa wizzair Istanbul'dan Budapeste'ye koydugu ucuslari kaldirdi. Telefonla bilgilendirme yaptilar ve eklediler "Eger isterseniz Antalya'dan ucabilirsiniz. ucusunuzu fark istemeden Antalya cikisli olacak bicimde kaydirabiliriz" dediler. Ama Antalya'ya yapacagimiz seyahati ne yazikki odemiyorlardi.

Bunun uzerine ben de ucretin iadesini talep ettim. Simdi kisaca wizzair'in nasil calistigini anlatayim. Ucusu wizzair yapiyor, ancak satisi bravofly'in sitesinden yapabiliyor. Yani bu da ya altyapilari yok ya da yakin kuruluslar diye dusunduruyor. (tipki Efe Tur'un bilet satislarini Ipek Turizm'den yapmasi gibi) Iptali'de dolayisiyla biraz sancili oluyor. Cunku bravofly'in yazili ortamda istek/talep/sikayet iletilebilecek bir ortami ne yazikki bulunmuyor. Sadece telefonla ulasabiliyorsunuz ve bir iade islemini tamamen cozume kavusturmak icin en az 2 gorusme yapmak gerekiyor.

Neyse, 9 gunluk bekleyisin ardindan odedigim tutari kredi kartima sorunsuzca yatirildi.

En sonunda kesin cozumu yine Macar Havayollari'nda buldum... 4 kisi icin gidis-donus ucus ve tam sehir merkezinde (cok da guzel bir yerde) Ibis Hotel'de oda-kahvalti kalis icin odedigimiz tutar 721€ oldu. Bu para ile sorunsuzca gittik, kaldik ve donduk.

Vize islemleri, hava yolu, otel ve diger konularla ilgili yakin zamanda yeni bir yazi yazacagim..