30.07.2011

Bulgaristan'a devam

Yazdığım sinir ve yolculuk yazilarinin ardindan sanirim artik Burgas nasil bir yerdir, neler yapilabilir gibi konulara girme zamani geldi.

Bildiginiz gibi Istanbul-Burgaz yolu 6,5-7 saat kadar. Buna sinir-gumruk islemleri ve otobusun yoldan Corlu'ya ugramak icin sapmasi da dahil.

Sinirdan sonraki yolculuk yaklasik 1,5 saat kadar suruyor. Siniri gectiktem sonra akla ilk gelen soru da su oluyor aslinda : "Bir hudut iklimi ve agac populasyonunu bu kadar mi birbirinden ayirir?" İsmail Bey'in de dedigi gibi :"Sanirim Sahra colu bile Turkiye'den yesil". (cetintas)

Devasa agaclarin bulundugu ciddi yesil bir bitki ortusu arasinda uzayan tek serit yolda yaklasik 1,5 saat gidiyorsunuz, sonrasinda Burgas garajina variyorsunuz. Nereye gidersem gideyim en dikkatimi ceken yerler garajlardir, cunku garajlar (bence) bir sehrin en pis, en bakimsiz, en az bulunulmasi gereken yerleri oralaridir ve Burgas'in garaji da tam tahmin ettigim gibi cikti.




Burdan sonrasi kolaydir aslinda. Kalacagimiz otele (Hotel Luxor) yuruyerek 5-6 dakika gibi bir zamanda gittik.

Otelin fiyati iyi, temizligi guzel, kahvaltilari kotu ve buhar banyosu denen saunamsi zimbirtisi ise 10 numara 5 yildiz.

Ne kadar odedik peki : 3 gece 4 gun ve minibar kullanimi 280 lira, bu 2 kisilik ucret.



Otel denize yayan 5 dakika uzaklikta.
Ancak en guzel ve hareketli Burgas plajlarina ise yaklasik 20-25 dakika yuruyus mesafesinde..